Vodomjeri


Kao stanar stambene zgrade nezadovoljni ste s računima za vodu

- Ne znate koliko trošite vode?
- Duži period izbivate iz stana, ne trošite vodu, a plaćate visoke račune? (plaćate tuđu potrošnju)
- Pravo je vrijeme za ugradnju internih vodomjera i plaćanje vode prema stvarno potrošenoj količini (m3), a ne prema broju članova kao što je to do sada
- Plaćajte samo stvarnu potrošnju

KAKO DO VODOMJERA?

Predstavnik suvlasnika u ime stanara svoje stambene zgrade zadužen je za kontakt s izvođačem radova i prikupljanjem ponuda.

U suradnji sa izvođačem radova radi se potpisna lista, a predstavnik suvlasnika zadužen je za prikupljanje potpisa – potrebno je skupiti minimalno 51% potpisa vlasničkih udjela. Bitno je napomenuti da potpisnici nisu u obvezi ugraditi vodomjer ako to ne žele, ali je potrebno da su suglasni da oni koji žele vodomjere mogu ih ugraditi. Predstavnik suvlasnika u ime cijele stambene zgrade sklapa s izvođačem radova ugovor o izvođenju radova i ugovor o očitanju internih vodomjera.

VRSTE VODOMJERA – PROIZVOĐAČ

Ugrađujemo vodomjere proizvođača SIEMENS.

Vrste vodomjera:

- podžbukni (ugradbeni)

- nadžbukni (ventilski)

EVENTUALNI DODATNI RADOVI U STANU

Ovisno o zatečenom stanju u pojedinim stanovima potrebno je:

Zamijeniti glavni ventil ako je stari dotrajao i ne zatvara vodu ili ga uopće nema pa je potrebno ugraditi novi. Prespajanje visokomontažnog vodokotlića na vodovodnu instalaciju poslije vodomjera

ZAJEDNIČKI DIJELOVI

Na glavni vodomjer (u šahtu) potrebno je ugraditi clic modul za daljinsko očitanje vodomjera. U stambenoj zgradi u zajedničkom dijelu (hodnik, stubište)potrebno je ugraditi koncentratore podataka (centrale) za daljinsko očitanje internih vodomjera.Broj centrala ovisi o veličini stambene zgrade i pokrivenosti sa signalom.

VRIJEME IZVOĐENJA RADOVA

S predstavnikom suvlasnika dosgovora se početak radova. Izvođač radova kontaktira stanare radi rasporeda po danima. Ujutro se u kraćem periodu u dogovoru sa predstavnikom suvlasnika zatvara voda u zgradi ili po vertikali (ovisno o zatečenom stanju).Radovi u stanu gotovi su u toku radnog dana (08:00-16:00).

OBAVEZA STANARA

Za vrijeme izvođenja radova potrebno je prisustvo vlasnika stana ili članova obitelji. Ukoliko je stanar u skorije vrijeme mijenjao pločice potrebno je osigurati par pločica kako bi se kod sanacije zida postavile identične pločice u suprotnom naši djelatnici postavljaju bijele pločice.Po završetku radova ovjeriti radni nalog.

OBAVEZA IZVOĐAČA RADOVA

Po završetku radova napisati radni nalog sa obaveznim podacima: upisati vlasnika stana,OIB i šifru kupca (radi prijave podataka u vodovod)

- Upisati što je u stanu izvedeno

- Upisati serijski broj vodomjera i serijski broj modula

- Prijaviti vodomjer u sistem daljinskog očitanja

NAČIN PLAĆANJA RADOVA

Zajednički dijelovi idu na teret pričuve. Ovisi o financijskoj situaciji stambene zgrade i odluke suvlasnika interni vodomjeri i eventualni dodatni radovi mogu ići na teret pričuve ili na teret svakog stanara.

VRSTE PLAĆANJA

Jednokratno: virmanski ili gotovinski (za jednokratnu uplatu odobravamo popust od 10%) Obročno: do 12 mjesečnih rata kreditnim i debitnim karticama (Zagrebačka banka, Privredna banka, American express i Diners).

OČITANJE VODOMJERA

Svaki mjesec se vrši očitanje internih vodomjera , obrada podataka i dostava stanja potrošnje u Vodovod. Za uslugu očitanja internih vodomjera ispostavlja se račun jednom godišnje.
UGRADNJA VODOMJERA ZAGREB CIJENA